Historie

Sinds 1960

Historie

B.O.B., Basketball Vereniging Oud-Beijerland, is opgericht op 1 september 1960. De initiatiefnemers destijds waren de dames Carla de Liefde-Ravelli en Truus Duyvendak. De heer Johannes de Liefde, gymleraar aan de toenmalige Rijks HBS nam de eerste jaren de training en coaching voor zijn rekening. De familie de Liefde is jarenlang de grote stimulator en spil geweest van de basketballsport in Oud Beijerland en omgeving.

De dames speelden in het begin van de zeventiger jaren tot tot en met het seizoen 1984/85 op het hoogste niveau. In 1979 was er het nationale kampioenschap en in het seizoen 1979/80 de Eurocup voor landskampioenen waarvoor het damesteam de halve finale bereikte. De heren speelden van 1977 tot 1982 in de eredivisie. In de seizoenen 1977/78 en 1978/79 behaalde het herenteam vijfde plaatsen en miste dus net de play-off wedstrijden om de nationale titel.

B.O.B. heeft diverse senioren – internationals binnen de gelederen gehad.

Bij de dames: Carla de Liefde, Anita Blangé, Petra Weeda, Marja Kooiman, Irma de Vroet, Irene Maarschalkerweerd, Ria Bröring – v.d. Meys, Jetty Witte-Siebenlist, Margreet van Putten, Simone Jongerius, en Ineke Roza.
Bij de heren: Wim Benschop, Paul van Solm en Ron Kruidhof.

Sponsoren

Wilt u ook sponsor worden?

Klik hier