Scheidsrechters en Jury

B.O.B

Scheidsrechters en Jury

Taken van de scheidsrechter
De scheidsrechters moeten de wedstrijd in overeenstemming met de regels leiden. De regels die de scheidsrechter hiervoor hanteert zijn opgenomen in het boekje “Officiële Basketballregels”.
Aangetekend dient te worden dat de regels bij de U12-teams op een aantal punten verschillen van de officiële basketballregels. De jeugdcommissie van Afdeling Rayon-West heeft hiervoor regels op schrift gesteld.

De club organiseert jaarlijks een scheidsrechteropleiding en er is een scheidsrechtersbegeleider actief om de scheidsrechters op te leiden. Voor meer informatie: wedstrijdsecretaris@BOB-basketball.nl

Taken van de jurytafel
Hoofdtaak van de jury is fungeren als administratief regelcentrum ter assistentie van de scheidsrechters. De jurytafel wordt bemand met een scorer, een tijdopnemer (timer) en -afhankelijk van het niveau waarop de wedstrijd wordt gespeeld -een 24-secondenoperator. De scores vult het NBB wedstrijdformulier in met informatie over teamsamenstelling, het scoreverloop, de persoonlijke fouten (p’s), de time-outs, teamfouten en de periode- en eindstand. Voor jeugdleden organiseren we jaarlijkse een instructiebijeenkomst over de ins en outs van het bijhouden van de wedstrijdadministratie.

Sponsoren

Wilt u ook sponsor worden?

Klik hier